30 December 2016

ပလတ္စတစ္ ဆန္ ဟုတ္မဟုတ္ သိႏိုင္ဖို႔ ဒီလိုစစ္ေဆးမယ္



တရုတ္ႏိုင္ငံ က ႏွစ္စဥ္ ဆန္ တန္ခ်ိန္ေပါင္း ၂၀၀ေက်ာ္ ထုတ္လုပ္ၿပီး ကမၻာေပၚမွာ ဆန္ ထုတ္လုပ္မႈ အမ်ားဆံုး ႏိုင္ငံ တစ္ႏိုင္ငံျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ မၾကာေသးခင္က Korean Times သတင္းဌာန က တရုတ္ႏိုင္ငံကေန အႏၱာရာယ္ မ်ားတဲ့ ပလတ္စတစ္ နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဆန္ ကို ထုတ္လုပ္လာတယ္လို႔ သတင္းထုတ္ျပန္ခဲ့ပါတယ္။

အဲဒီသတင္းမွာ ဆန္ လို အနံ ႔ရွိၿပီး ပလတ္စတစ္ နဲ႔ အာလူး က ရတဲ့ ကစီဓါတ္ေတြနဲ႕ ျပဳလုပ္ထားတဲ ့ဆန္ အတုေတြ ေရာင္းခ်ေနတယ္လို႔ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ စံုစမ္းစစ္ေဆးမႈ အရ အဲဒီ ဆန္ အတုမွာ ဆန္ အစစ္လို ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ပလတ္စတစ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါ၀င္ေနတာပါပဲ။ 


အႏၱရာယ္မ်ားလြန္း တဲ့ ပလတ္စတစ္ဆန္ ဟုတ္မဟုတ္ သိႏိုင္ဖို႔ စမ္းသပ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။



ငရုတ္ဆံု နဲ႔ စစ္ေဆးမယ္

ဆန္ကို ငရုတ္ဆံု ငရုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႔ ေထာင္းၾကည့္လိုက္ပါ။ ဆန္ က အျဖဴေရာင္ အမႈန္႔ျဖစ္သြားရင္ေတာ့ ဆန္ အစစ္ျဖစ္ၿပီး ငရုတ္ဆံု မွာ အ၀ါေရာင္ အစြန္းအထင္း က်န္ခဲ့ရင္ေတာ့ ပလတ္စတစ္ ဆန္ျဖစ္ပါတယ္။

မီး နဲ႔ စစ္ေဆးမယ္

ဆန္ေစ့ ကို မီးရိႈ႕ၾကည့္ပါ။ မီးေလာင္သြားတယ္ ဆိုရင္ ပလတ္စတစ္ ဆန္ (သို႕) ဆန္ အတု ျဖစ္ပါတယ္။

ေရ နဲ႔ စစ္ေဆးမယ္

ေရ ထည့္ထားတဲ့ ခြက္ထဲကို ဆန္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္ပါ။ သဘာ၀ဆန္ အစစ္ ဆိုရင္ ေရထဲ ကို ျမဳပ္ ၀င္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ 





မႈိ တက္ မတက္ စစ္ေဆးမယ္

ဆန္ လက္တစ္ဆုပ္စာ ကို ခ်က္လိုက္ပါ။ အဲဒီေနာက္ ပလတ္စတစ္ ခြက္ထဲထည့္ၿပီး ရက္ အနည္းငယ္ထားပါ။ ဆန္အစစ္ ဆိုရင္ ၂ ရက္ အၾကာမွာ မႈိတက္ေနတာကို ေတြ႔ရမွာျဖစ္ၿပီး ဆန္ အတု ဆိုရင္ေတာ့ အေကာင္း ပကတိ အတိုင္းရွိေနမွာျဖစ္ပါတယ္။

တစ္ကယ္လို႔ ဆန္ အတု လား အစစ္လား သံသယျဖစ္ေနရင္ေတာ့ အခုေျပာျပခဲ့တဲ့နည္းလမ္းေလးေတြ နဲ႔ စမ္းသပ္ စစ္ေဆး ႏိုင္ၾကပါတယ္။





Credit: http://myfoodmyanmar.com

Source


No comments:

Post a Comment