22 November 2013

နဂါးေမာက္သီး ၏ အစြမ္း



နဂါးေမာက္သီး ( Dragon fruit) သည့္ ေသြးတုိး ရွိေသာသူမ်ား ဆီးခ်ဳိရွိေသာသူမ်ား အတြက္ စားသင့္ေသာ အသီးႏွံမ်ားစြာထဲမွ အသိီးၿဖစ္ပါသည္ ။

ပင္ကုိယ္ အသီး ၏ အစြမ္းမွာ ေသြးအတြင္းရွိ သႀကားဓာတ္ ကုိ ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္စြမ္း ရွိသည့္အၿပင္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ေစႏုိင္ ၿခင္းကုိလည္း ကာကြယ္မွဳ ့ေပးေသာအသီးလည္း ၿဖစ္ပါသည္ ။


အဆီ အဆိမ့္ မ်ားေသာ အစား အေသာက္ မ်ားမ်ား စားမိပါက ၄င္း အသီးကုိ စားေပးၿခင္းၿဖင့္ ဝေစႏုိင္ေသာ ကုိလက္စထေရာ မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ သၿဖင့္ ဝၿခင္း ကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္ ။

အသား အရည္ေၿခာက္ေနသူမ်ား၊ အသားအရည္ လွပ လုိသူမ်ား အတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာ အသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္႔ အသားအေရ ကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္





ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္ မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္ ။

အရုိး ႏွင္႔ သြား မ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္ အၿပင္ ဦးေႏွာက္မွတ္သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္ ။

ေသြးတုိးသ မား ၊ ဆီးခ်ဳိ သမား ၊ နလန္ထ လူမမာ မ်ား စားသုံးသင့္သည္အၿပင္ အသီးအႏွံ မ်ား စြာ ထဲမွ လူႏွင့္ တည့္သည့္ အတြက္ စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္သီး ပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္ ။

အသက္ရာေက်ာ္ ရွည္ပါေစ

 



Mg Mandalay

Zuri's Beauty Hub


From...Facebook

No comments:

Post a Comment