24 August 2016

အဆီ မ်ားတဲ့ ငါး ကို စားျခင္းက ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ အျမင္အာရုံ ခ်ိဳ႕တဲ့ႏိုင္မႈကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္



အဆီ မ်ားတဲ့ ငါး ကို တစ္ပတ္ႏွစ္ၾကိမ္ စားျခင္းဟာ သက္လတ္ပိုင္း နဲ႔ သက္ၾကီးပိုင္းေတြမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေၾကာင့္ အျမင္အာရုံ ခ်ိဳ႕ယြင္းႏုိင္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္ လို႔ သုေတသန  တစ္ခုက ေျပာၾကား    ပါတယ္။


အဆိုပါ သုေတသန ကို စပိန္ႏုိင္ငံ မွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တာျဖစ္ျပီး JAMA Ophthalmology ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။ 
အဆီ မ်ားတဲ့ ငါးမွာ ပါတဲ့ omega-3 polyunsaturated fatty acids ေပးကာ စမ္းသပ္ခဲ့တာျဖစ္ျပီး Omega 3 ပိုမို ရရွိသူ ၄၈ ရာခိုင္ႏႈန္း ဟာ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ အျမင္အာရုံ  ခ်ိဳ႕တဲ့မႈကို ပိုမိုေလ်ာ့က်တာ ျဖစ္ ပါတယ္။

ေလ့လာမႈမွာ လူေပါင္း ၃၆၁၄ ေယာက္ ပါဝင္ခဲ့ျပီး ဆီးခ်ိဳေရာဂါ Type 2 ရွိသူေတြျဖစ္ကာ ေလ့လာခ်ိန္ဟာ ၂၀၀၃ ခုႏွစ္ ကေန ၂၀၀၉ ႏွစ္ထိ ၾကာျမင့္ခဲ့ပါတယ္။

Photos & Source: Zee News
Duwun



No comments:

Post a Comment