15 April 2016

ထမင္းေကာင္း တစ္အိုး ရဲ႕ လ်ဳိ့၀ွက္ခ်က္မ်ား

 Lwin Pyin's photo.


 ၁ ။ ႐ွာလကာရည္
 

ထမင္း ခ်က္ရာတြင္႐ွာလကာရည္ တစ္စက္ႏွစ္စက္ ထည့္ေပး႐ုံျဖင့္ အန႔ံ အရသာ ကို
ပိုမို ထင္ေပၚေမႊးပ်ံ့ေစ သည့္ အျပင္ရာသီဥတု အလြန္ ပူျပင္း၍ ထမင္း သိုးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
 

၂ ။ ဘီယာ
 
ဆန္ေဟာင္းမ်ား အထားၾကာသြားၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ ရာမွာ အနံ႔ အရသာ ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ့ ခ်ိန္မွာ
စိတ္ပူစရာ မလိုပါဘူး ၊ ထမင္း ခ်က္ခ်ိန္မွာ ဘီယာ အနည္းငယ္သာ ထည့္ေပးလိုက္ပါ ေပၚဆန္းေမႊး ကဲ့ သို႔ေမႊးပ်ံ့ တဲ့ ထမင္း ကို ရရိွမွာျဖစ္ပါတယ္။
 

၃ ။ ေျမပဲဆီ
ထမင္း ခ်က္ရာမွာ ဆား အနည္းငယ္ နဲ႔ေျမပဲဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အသာေမႊေပး လိုက္ပါ
ဆန္ ဖြာျခင္း မရိွပဲ ခံတြင္းေတြ႔ေစမယ့္ ထမင္း ကိုရရိွ မွာျဖစ္ပါတယ္။
 


၄ ။ ဆား
လက္က်န္ ထမင္း ကိုျပန္ေႏႊးရာတြင္ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ေပးျခင္းျဖင့္ အနံ႔ ဆိုးမ်ားကို ေပ်ာက္ေစ မည့္ အျပင္ ထမင္း ကိုလည္းႏူး ညံ့ေစပါတယ္။
 

၅ ။ ဆန္ အရက္ ( အရက္ျဖဴ )
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ အရက္သုံးေလးစက္ အနည္းငယ္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါက နတ္သုဒၵါ ပမာ ထမင္း အရသာ ကို ရရိွေစမွာျဖစ္ပါတယ္ ။






အကယ္၍ ထမင္းက်က္ တ၀က္ မက်က္ တ၀က္အေျခေနမ်ဳိးေတြ႔ၾကဳံေနပါက ဆန္အရက္ ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာ
ထည့္ၿပီးေႏႊးေပးျခင္းျဖင့္ထမင္းကို လုံး၀က်က္ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။



 

Lwin Pyin's photo.

၆ ။ ေရက်က္ေအး
ထမင္း ခ်က္ရာတြင္ေရက်က္ေအးျဖင့္ ခ်က္ေပးပါက ဆန္မွာ ပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ B1 ဓာတ္ကို အျပည့္ အ၀ ရရိွေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
 

၇ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြား ပါက ထမင္းၾကားထဲ ကိုၾကက္သြန္ၿမိတ္ တစ္ပင္ ခဏ ဖုံးအုပ္ ထားလိုက္ပါ တူးနံ ႔မ်ား ယူပစ္ သလိုေပ်ာက္သြားေစပါတယ္။
 

၈ ။ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္း ကို ထမင္း ခ်က္ရာမွာ ထည့္ၿပီးသာမာန္ အတိုင္း ထမင္းေရ ငွဲ႔ခ်က္လ်ွင္ ရရိွလာတဲ့ ထမင္းက
အနံ ႔အရသာ ကိုျပည့္စုံေစ႐ုံသာမက အဟာရလည္း အလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္။
 

၉ ။ သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ေပး ပါက ဆန္ထဲရိွ သၾကားဓာတ္ တိုးျမႇင့္မႈကို
ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေစ သည့္ အျပင္အစာအိမ္ကို လည္း ဥပါဒ္ မျဖစ္ေစပါဘူး ဆီးခ်ဳိ သမားမ်ား အတြက္ အထူး သင့္ေလ်ာ္ ပါတယ္။
 

 Lwin Pyin's photo.




* အိမ္႐ွင္မမ်ား အရသာျပည့္၀တဲ့ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလး ဖန္တီးႏိုင္ၾကပါေစ *

 Lwin Pyin

No comments:

Post a Comment