24 September 2013

သံပုရာရည္ ၏ အက်ဳိးေက်းဇူး




သံပုရာရည္၏ အက်ဳိးေက်းဇူး

ေအးျမတဲ့ သံပရာရည္ ကို ေသာက္တာေၾကာင့္ အရသာ ကို တ္ိုးေစတဲ့ အျပင္ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး အေျမာက္ အျမား ကိုလည္း ေပးစြမ္း ႏိုင္ပါတယ္။

- ေရဓာတ္ ခန္းေျခာက္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္။

- အသည္း ကို သန္႔စင္ေပးတယ္။ အစာေၾကညက္ ေစတယ္။

- ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈ (Metabolism) ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။

ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ကိုလည္း ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဒီလို အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိ တာက သံပရာသီး မွာ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္လို႔ပါ။ 

ဗီတာမင္စီ ဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္ တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳး လည္း ျဖစ္ တာေၾကာင့္ ပတ္ဝန္းက်င္ ရွိ အႏၲရာယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ အဆိပ္ေတြ ကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ဟာ ကိုယ္ခံ စြမ္းအား ေကာင္းေစၿပီး ေသြးတိုး ကို က်ေစပါတယ္။



သံပရာသီး မွာ ဗီတာမင္စီ အျပင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ရက္တီေနာ္၊ ကယ္႐ိုတင္း၊ ဘီတာခရစ္ ပတိုဇန္သင္း၊ လူတင္၊ ဇီဇန္သင္း၊ ေဖာလိတ္၊ ကိုလင္းစတဲ့ ဓာတ္ေတြ နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ပိုတက္စီယမ္ နဲ႔ ဆိုဒီယမ္ တို႔လို သတၱဳဓာတ္ ေတြလည္း ပါဝင္ ေနပါတယ္။

 

 Written by 
credit to; ျမန္မာျပည္မွျမန္မာလူမ်ဳိး             
  ၿမ၀တီမွ ကူးယူေဖၚၿပသည္....

No comments:

Post a Comment