21 September 2013

ၾကက္ဥ အမ်ားႀကီး စားသံုးသင့္သလား



ၾကက္ဥ ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကိုလက္စထေရာ တက္သည္မွာ မွန္ ေသာ္လည္း အရက္ႏွင့္  အျခား အေၾကာင္း မ်ားေၾကာင့္ ဝိတ္တက္ ျခင္း က ပို၍အေရးႀကီးသည္။ 

ယခု ေခတ္မူ အစား အေသာက္ႏွင့္ ဝိတ္ ခ်သူမ်ားအဖို႔ Cardiovascular က်န္းမာေရး အတြက္ ေကာင္းစြာ ထိန္း သိမ္းထားႏိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာ အတြင္း အဆီဓာတ္ Level ကိုလည္း ထိန္းသိမ္းထားရန္ လိုေၾကာင္း သိရွိ နားလည္လာၾကသည္။

 ၾကက္ဥ အခ်ိဳ႕စားသံုး ၍ ကိုလက္စထေရာ Level တက္ၿပီး ေသြးအတြင္း မေပ်ာ္ဝင္ ဆီမ်ားျဖစ္ေပၚျခင္း နည္း ပါး၏။
 ၾကက္ဥ တစ္ဥ တြင္ (၁.၂) ဂရမ္မွ်ေလာက္ေသာ မေပ်ာ္ဝင္ ဆီ ပါဝင္ၿပီး အလြန္ အကြ်ံ မဟုတ္ေသာ ပမာဏ မွ်သာ ပါဝင္သည္။

မည္သို႔ပင္ျဖစ္ေစ cardio vascular style အတြက္ ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိေသာ အက်ိဳးဆက္ မ်ားေၾကာင့္ ၾကက္ဥ မ်ားစြာ စားသံုးဖို႔ ေရွာင္ၾကဥ္ သင့္သည္။ 



 မိမိ ၏ ခႏၶာကိုယ္ ဝိတ္ အေျခအေန ကိုၾကည့္ၿပီး အတိုင္း အခ်င့္ႏွင့္ စားသင့္သည္။ 

ဝက္ေပါင္ ေျခာက္၊ အနီေရာင္ အသားမ်ား၊ ေထာပတ္ႏွင့္ အျခား မေပ်ာ္ဝင္ ဆီ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္သည့္ အစားအစာ မ်ားစား သံုးတတ္သူျဖစ္ပါ က ပို၍ ထိန္းသိမ္း စားသံုး သင့္သည္။
 
ၾကက္ဥ တြင္ ပ႐ိုတိန္း၊ ဗီတာမင္D၊ ဗီတာမင္ A ၊ ဗီတာမင္ B2 ႏွင့္ အိုင္အိုဒင္း တို႔ ပါဝင္ၿပီး တစ္ေန႔လွ်င္ အနည္းငယ္ စားပါက အက်ိဳးျဖစ္ေစ သည္။ 

သို႔ေသာ္ ေသြးတြင္း ကိုလက္ စထေရာ မ်ားသူတို႔တြင္ hyper- cholesterolemia ကို ျဖစ္ေစတတ္ သည္။ အကယ္၍ ကိုလက္စထေရာ အတြက္ ပူပင္ ပါက ၾကက္ဥ အကာကို စားသံုးႏိုင္သည္။


From...Tech Milo


No comments:

Post a Comment