Altermative Medicine ဟုေခၚေသာ ေပါင္းကူး ေဆးပညာ ပါရဂူ ေဒါက္တာ ခင္ေမာင္လြင္၏ ေဟာေျပာ ခ်က္တြင္ တညင္းသီးကို ဓာတ္ခြဲ သုေတသန ျပဳၾကည့္ေသာအခါ လူကို အက်ိဳးျပဳသည့္ မည္သည့္ အဟာရ မွ်မပါဝင္ဟု ဆိုသည္။
၎တြင္ ပါဝင္ေသာ ဖန္ေခ်ာင္း ကဲ့သို႔ေသာ ကလာပ္စည္းမ်ားသည္ ေက်ာက္ကပ္တြင္ သြားပိတ္ႏိုင္သျဖင့္ အႏၱရာယ္ ရွိသည္။ ေက်ာက္ကပ္ပ်က္စီး ေစႏိုင္သည္။ စားသင့္သည့္ အသီး မဟုတ္။ အတိုင္း အတာမရွိ။ လံုးဝမစားသင့္ေသာ အသီးမ်ိဳး ျဖစ္သည္ဟု တင္ျပထားသည္။ သုိ႔ေသ ာ္ တညင္းသီးကို ျမန္မာတို ႔စားသံုး ခဲ့သည္မွာ ႏွစ္ေပါင္း ၂၀ဝ ေက်ာ္ခဲ့ၿပီဟု သိရွိရသည္။
တညင္းသီးကို ႀကိဳက္သူမ်ား အတြက္ တင္ျပလိုသည္မွာ ျမန္မာ့ ႐ိုးရာေဆးပညာ ႐ႈ႕ေထာင့္မ်ားအရ ေစးထန္း ပ်စ္ခြ်ဲေသာ အာေပါအာဗႏၶရ အစာျဖစ္သည္။ အာကာသကို ပ်က္ေစသျဖင့္ အေပါက္ အေခါင္းမ်ား ကို ပိတ္ေစႏိုင္ေသာ အစာျဖစ္သည္။ ထိုအစာကိုစားလွ်င္ အာကာသ ပြင့္ေစတတ္ေသာ အစာႏွင့္ တြဲဖက္စား သင့္သည္။
တညင္းသီးျပဳတ္ကို တို႔စရာမ်ား အျဖစ္ စားလွ်င္အေျဖဓာတ္အျဖစ္ ေရွာက္ရြက္ အနည္းငယ္ကို တို႔စားေပးပါ။ ပိတ္ေသာ အာကာသဓာတ္ ကိုျပန္ပြင့္ေအာင္ ကူညီေပးႏိုင္သည္။ တညင္းသီး ျပဳတ္လွ်င္ သၾကား အနည္း ငယ္ႏွင့္ ေရွာက္ရြက္ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
ႏူးလြယ္ၿပီး အဖန္ဓာတ္၊ အေစးဓာတ္ေလ်ာ့နည္း ေစသည္။ တညင္းသီးကို ရင့္သည့္ အသီးေရွာင္ ၿပီးႏုေသာ အသီးမ်ားကို ထက္ျခမ္းခြဲၿပီး ဖန္ပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီး ဆားရည္စိမ္ထားပါ။ အာကာသပိတ္ျခင္း၊ ေက်ာက္ကပ္ တြင္ အေစးဓာတ္ ပိတ္ဆို႔ ျခင္းမွကာကြယ္ ႏိုင္ပါသည္။
ထမင္းစားေသာအခါ ႀကိဳက္တတ္၍ တညင္းသီးမ်ားမ်ား စားမိလွ်င္ျဖစ္ေစ၊ တညင္းသီး အုန္းႏို႔ဆမ္း စားမိ လွ်င္ျဖစ္ေစ၊ စားၿပီးၿပီးခ်င္း သံပုရာေဖ်ာ္ ရည္ တစ္ခြက္ ေသာက္ေပးပါ။ အဆိပ္ မတက္ေစႏိုင္ေသာ အေျဖ ဓာတ္ျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ ရေပသည္။
Sunday, December 8,2013
ျမန္မာ့သားေကာင္း
ထမင္းစားေသာအခါ ႀကိဳက္တတ္၍ တညင္းသီးမ်ားမ်ား စားမိလွ်င္ျဖစ္ေစ၊ တညင္းသီး အုန္းႏို႔ဆမ္း စားမိ လွ်င္ျဖစ္ေစ၊ စားၿပီးၿပီးခ်င္း သံပုရာေဖ်ာ္ ရည္ တစ္ခြက္ ေသာက္ေပးပါ။ အဆိပ္ မတက္ေစႏိုင္ေသာ အေျဖ ဓာတ္ျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ ရေပသည္။
Sunday, December 8,2013
ျမန္မာ့သားေကာင္း
From...Myanmar Online News
No comments:
Post a Comment