အုန္းႏုိ႔ ကို ႏုိ႔ျပီးရင္ ေနာက္ အေကာင္းဆုံး အျဖစ္ အာဟာရေဗဒ ဆုိင္ရာကြ်မ္းက်င္ပညာရွင ္အျဖစ္ လူသိ မ်ားတဲ့ Dr Josh Axe မွ သက္ေသျပခဲ့ပါတယ္။
ဒါကို က်န္းမာေရးအ တြက္ ေသာက္သုံးျခင္း အျပင္ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း အတြက္ ပါဝင္ ပစၥည္း တစ္ခုအျဖစ္ တိုးျမင့္ေဆာင္ရြက္ဖုိ႔ အုန္း ဖြံ႔ျဖိဳးေရး ဘုတ္အဖြဲ႕ Coconut Development Board ကို ဖြဲ႔စည္းခဲ့ပါတယ္။
သဘာဝ က်န္းမာေရးေဖ်ာ္ရည္ တစ္မ်ဳိး အျဖစ္ အုန္းရည္/ႏုိ႔ ကို သဘာဝေဆး အၿဖစ္ ျဖစ္ေစမယ့္ လုပ္ငန္း ကို ေဆာင္ရြက္ခဲ့ပါတယ္။
ထုတ္လုပ္သည့္ စက္ရုံ မွာ အနံ႔အရသာ မ်ဳိးစုံျဖင့္ ထုတ္လုပ ္ခဲ့ပါတယ္။
ေလ့လာမႈမ်ား အရ ႏြားႏ ုိ႔မွာ လူေတြ အတြက္ အစာေခ်ဖုိ႔ ခက္ခဲေစတဲ့ သၾကား တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ lactose ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီအရာ က အုန္းႏုိ႔ မွာ မပါဝင္ပါဘူး။
Dr Axe ေျပာဆုိခ်က္ အရ ကေလးငယ္ တစ္ေယာက္ ႏုိ႔ မရရိွတဲ့ အခါ သုိ႔မဟုတ္ ႏုိ႔လုံေလာက္စြာ မရလုိ႔ ျဖည့္ေပးဖုိ႔ လုိအပ္တဲ့ အေျခအေန မ်ဳိးေတြမွာ သီရိလကၤာႏုိင္ငံ၊ မေလးရွား၊ ထုိင္း နဲ႔ ဗီယက္နမ ္စတဲ့ ႏုိင္ငံေတ ြမွာ ႏြားႏုိ႔ အစား အုန္းႏုိ႔ ကုိ က်ယ္ျပန္႔စြာ အသုုံးျပဳေၾကာင္း CDB အဖြဲ႔ ဥကၠဌ T.K. Jose က ေျပာဆုိခဲ့ ပါတယ္။
Ref: Indianexpress
http://www.searchmyanmar.com/link/frame/cid/55989
No comments:
Post a Comment