တုတ္ထိုး လုပ္နည္း
****************
အခ်င္းတိုင္ ၂၅ သား
အူခ်ိဳ ၂၀ သား
အူမႀကီး ၂၅ သား
ႏို႔အံုသား ၄၀ သား
အူပိတ္ ၂၅ သား
နားရြက္ တစ္ဖက္
လၽွာ တစ္ေခ်ာင္း
ႏွလံုး တစ္ခု
သံုးထပ္သား ၂၀ သား
အသဲ ၁၀ သား
ဘဲဥ ၃ လံုး ................... ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ထည့္ပါ။
ဝက္ ကလီစာ မ်ားကို ေရ စင္စင္ေဆးပါ။
အူခ်ိဳ/ အခ်င္းတိုင္/ နလံုး/ လၽွာ /ႏို႔အံုသား/ နားရြက္/ အသဲ/ သံုး ထပ္သား တို႔ကို မက်ည္းသီး ဆား ႏွင့္ေဆးပါ။
အရမ္း မေဆးပဲ စင္ရံုေဆးပါေနာ္။
အူမႀကီး ကို ေရေဆးပါ။ ဒယ္အိုး ပူပူမွာ အိုးကင္ ပူကပ္ပါ။ အခၽြဲ မ်ား ကုန္ေအာင္ေမႊပါ။ ၿပီးမွ ဆား သံပုရာသီး မက်ည္းသီးႏွင့္ ေဆးပါ။
အူပိတ္ ကို ေျပာင္းျပန္ လွန္ ဆား မက်ည္းသီးႏွင့္ ပြတ္ေဆးပါ။ အခၽြဲ မ်ား ကုန္လၽွင္ သံပုရာသီးႏွင့္ ထပ္ေဆးပါ ။ေျပာင္ သြားလၽွင္ အတည့္ျပန္လွန္ ၿပီး ထပ္ေဆးပါ။ အားလံုးၿပီး မွ တစ္ေခ်ာင္း သို႔ ထပ္ထပ္ၿပီး သြတ္ပါ။ တူ သံုးလို႔ ရပါတယ္။
အားလံုး ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း အရည္ညႇစ္ခ် ပါ။ ဆား/သ ၾကား (ၾကက္သားမႈန္႔) /ငရုတ္ေကာင္း/ တရုတ္ မဆလာ/ အ သား မဆလာ/ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ တို႔ႏွင့္ ၃/၄ နာရီ ခန္႔ ေရခဲ ေသတၱာထဲ သို႔ ထည့္ ႏွပ္ ထားပါ။
ကၽြန္မ ကေတာ့ မနက္ခ်က္ ရန္ ညထဲကႏွပ္ထား ပါတယ္။ ခ်က္ကာ နီးလၽွင္ နာရီဝက္ ခန္႔ႀကိဳထုတ္ ပါ။ ဆီပူပူ မွာ သၾကား ထည့္ပါ။
ရဲလာလၽွင္ အသဲ မွ လြဲ၍ အားလံုးကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ေရခမ္းၿပီး ဝက္သားနီ လာလၽွင္ ရပါၿပီ။
Pressure cooker ထဲသို႔ေျပာင္းထည့္ ပါ။ ေရႏို႔ဆီဘူး ၁လံုးခြဲ ခန္႔ ထည့္ပါ။
နာနတ္ပြင့္ ၂ပြင့္ ခန္႔ ထည့္ပါ။ မိနစ္၂၀ခန္ ႔ၾကာ လၽွင္ ႏူးလြယ္ေသာ အသားမ်ား ထုတ္ကာ က်န္ေသာ အသား
မ်ားႏူးသည္ အထိတည္ပါ။
အားလံုး ရလၽွင္ ဆယ္ၿပီး က်န္ေသာ ေရျဖင့္ အသဲ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ဘဲဥျပဳတ္ ထည့္ပါ။
ဗန္းထဲ သို႔ေျပာင္း ထည့္ၿပီး မီးမၽွင္မၽွင္ျဖင့္ တင္ထားပါ။ ႀကိဳက္ရာကို လွီးၿပီးစားလို႔ ရပါၿပီရွင္။
အခ်ည္ရည္
**********
မက်ည္းသီး ကိုေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ ကာ ပြလာလၽွင္ ဇကာႏွင့္ အႏွစ္တိုက္ ခ်ပါ။ ထန္းလၽွက္ ကို ေရ အနည္း ငယ္ႏွင္႔ ၾကိဳၿပီး သဲစစ္ ထား ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္ဆီ ထည့္ပါ။ ပဲငံျပာ ရည္ အၾကည္ ဂ်င္း အရည္ ထည့္ပါ။
ငံျပာရည္ (ၾကက္သားမႈန္႔) ထည့္ပါ။ ေကာ္မႈန္႔ ဇြန္းေသး တစ္ဇြန္းခန္ ႔ႀကိဳ ထည့္ပါ။
ေက်းဇူးတင္ပါသည္။
Credit to #ခ်က္ၾကည့္ၾကစို႔
No comments:
Post a Comment